Hexa – új ipari LED lámpasorozat

February 25th, 2013 admin Comments off

Új ipari LED lámpacsaládot tesztelünk bemutatótermünkben.

Hexa - 150W LED csarnoklámpa

Hexa - 150W LED csarnoklámpa

A hatszögletű modulokból építkező lámpacsalád sokoldalú felszanálást teszt lehetővé: konfigurálható csarnokvilágítóként, reflektorként vagy akár utcalámpaként is. A 40/50W-os Hexa modulok számának növelésével lámpánként 40W-200W teljesítmény konfigurálható, így jól képes kiváltani, akár a 400W fémhalogén lámpákat is.
A jelenleg tesztelt 150W-ra konfigurált, 3 modulos csarnokvilágító mérési eredményei biztatóak – a lámpa jól használható 250W-400W fémhalogén függőlámpák kiváltására.
Csarnokvilágító kínálatunk:  AIR és miniCUBE széria |  BL110/BL220 széria |  hpTube 150W | CUBE ipari lámpa széria |   GENIUS ipari lámpa

Reflektor konfigurçió

utcalámpa konfiguráció

LED és fémhalogén ipari lámpa összehasonlítás

August 14th, 2012 admin Comments off

A LED mélysugárzók és reflektorok kiválóan alkalmasak a legelterjedtebb fémhalogén (MHS, HID) ipari világítótestek energiatakarékos kiváltására.  A következőkben összefoglaljuk, hogy miért.

Hatékonyság

A fémhalogén fényforrások 360 fokos fénykibocsátású fényforrások, melyek reflektorok alkalmazását igénylik, hogy a fényt a munkaterületre juttassák, ami tekintélyes fényveszteséggel jár. A lámpatest által leadott fényt az un. Fénykibocsátási Ráta (LOR – light output ratio) adja meg – a hagyományos fényforrással működő standard mélysugárzók, reflektorok esetében ez az érték kb. 60%.

A LED világítótestek Fénykobácsátási Rátája 97% körüli, mivel a LED fényforrások egyirányba bocsátanak ki fényt, így az általuk generált fény szinte veszteség nélkül hasznosul.

Gyakran felmerül a kérdés, hogyan válthat ki egy LED lámpa és jóval magasabb névleges lumenértékű fémhalogén fényforrást. A válasz részben fent ismertetett Fénykibocsátási Ráta eltérésben rejlik, másrészben pedig a következő részben tárgyalt fényerővesztés és élettartam eltérésben.

Élettartam – tartósság

Egy 250W-os fémhalogén fényforrás átlagos, gyárilag megadott élettartama 10,000 óra, ami laborkörülmények között, 10 úrás le-/felkapcsolási ciklus mellett értendő. A gyakorlati tapasztalat az, hogy valós környezetben a fényforrások kb. 6,000 óránként cserére szorulnak. A fémhalogén fényforrások fényerővesztése (luminous decay) igen magas –  a 6,000 órás hasznos élettartamuk végére a kezdeti lumenértékének kb. 40%-ára esik vissza.

A jó minőségű LED-del szerelt, megfelelő táppal és hőcserélővel ellátott LED lámpa élettartama 50,000 óra függetlenül a fel-/lekapcsolások gyakoriságától.  Az élettartam végére az ilyen LED fényforrás fénykibocsátása a kezdeti lumenérték 70%-t tartja meg.

HippoLED izzók tesztje

August 1st, 2012 admin Comments off

Elvégeztük a közelműltban bemutatott koreai HippoLED körteizzók tesztjét.  A tesztben az 5, 8, 10,12W-os LED izzókat hasonlítootuk a hagyományos 60W és 100W izzókhoz.
A méréseket egy tesztdobozban végeztük – az izzókat egy zárt dobozban kapcsoltuk be és a doboz tetején kialakított ablakra helyezett luxmérővel mértük a megvilágítást. Kontrollként egy a doboz oldalán kialakított ablakon mérve ellenőriztünk. A mérésekhez meleg fehér HippoLED izzókat használtunk.

A méréseket egy erre kialakított dobozban végeztük

A méréseket egy erre kialakított dobozban végeztük

A mérések eredményét a lenti grafikon mutatja. Jól kivehető, hogy a DKC-5WC képes kiváltani a háztartásokban leggyakrabban használt 60W-os izzót , míg a 8 Wattos verzió fényereje már több, mint 50%-al meghaladja azt.
A 8 W-os HippoLED izzó csak kb. 15%-al marad el a hagyományos 100W-os Osram izzó fényerejétől. A 10W-os koreai LED izzó fényereje viszont közel 10%-al meghaladja a hagyományos 100W fényerejét, így kiváltására egyértelműen ajánlható.

Mérési eredmények

Mérési eredmények

A teszt alapján kijelenthető, hogy a HippoLED izzók a hagyományos izzókkal szemben ténylegesen 90%-ot elérő megtakarítást teljesítenek. A lenti ábra az 1 év alatt elérhető megtakarítást példázza, napi 8 úrás üzemidővel számolva. A példa nem számol a HippoLED hosszú élettartamából adódó csereizzó megtakarítással, csak a villamosenergia fogyasztást modellezi.

HippoLED izzókkal elérhető megtakarítás

HippoLED izzókkal elérhető megtakarítás

Categories: Termékteszt Tags: , ,

Spot izzó (E27) kedvező áron

June 1st, 2012 Dudasg Comments off

Szabad raktárkészletről vásárolható E27-es foglalatú spot izzók.


A nyújtott formátumú 3 wattos Epistar LEDdel szerelt fényforrás teljes hossza 75 mm átmérője 50 mm.
Világítási szög : 60°
Színhőmérséklet: meleg fehér (sárgás)
Garancia: 2 év

Ajánlott  éjjeli vagy olvasó lámpába, illetve más 60°-os  fényszögű 25-30 wattos izzó kiváltására.

Raktárkészlet:  20 db.

Eladási ár:    20 db esetén netto 1500 forint,  5 db esetén netto 1750 forint

Érdeklődni a 06 70 947 5531-es telefonszámon.

Categories: Raktárkészlet Tags:

Led világítás a HYUNDAI Szalonban

June 1st, 2012 Dudasg Comments off

Korszerű és megbízható akrilházas LED  függőlámpa került felszerelésre a budaörsi új HYUNDAI Autószalonban.
A csatolt fotókon jól látható, hogy a 120 fokban világító lámpatestek hogyan töltik meg fénnyel a helység teljes területét.

LB-90 LED függőlámpa

LB-90 LED függőlámpa

Az LB-90 függőlámpa 36 db eredeti CREE nagyteljesítményú LED fényforrással szerelt, melyek kiváló világítási hatékonysággal rendelkeznek.

LB-90 LED függőlámpa

LB-90 LED függőlámpa

Ehhez a megvilágítottsági szinthez mindössze 13db LB-90 típusú LED függőlámpa került beépítésre.

Az akrilházas LED függőlámpáról az alábbi címen tájékozódhat: http://hpled.hu/led_melysugarzo.php

Sportcsarnok világítás indukciós fényforrással

April 13th, 2012 Dudasg Comments off

Budapesten a sashalmi Sportcsarnokban sikeresen alkalmazták a 200wattos indukciós fényforrást a 400 wattos fém-halogének helyett. A jelenős energia megtakarítás mellett, a terem televíziós felvétel készítésére is alkalmas lett  kiegészítő világítás nékül./fénypont magasság 8,5 méter/ A birkózók csapatbajnoki döntőjéről a Sport1 csatorna készített kiváló minőségű felvételt.

Erről szóló leírás a http://www.hpled.hu/ipari_led_referencia.php címen megtalálható.

A nagy teljesítményű hagyományos világítótestek  kiváltásának legigéretesebb megoldása az indukciós lámpa. A rendkívül tartós és energiatakarékos indukciós fényforrás hazánkban is elérhető: http://www.hpled.hu/indukcios-lampa.php

Új továbbfejlesztett csatlakozó LED T8 fénycsöveinkhez

March 30th, 2012 admin Comments off

2012 árilistóltól LED T8 fénycsöveink új, továbbfejlesztett forgócsatlakozóval is rendelhetők.

továbbfejlesztett LED T8 forgóaljzat

továbbfejlesztett LED T8 forgóaljzat

Az új forgóaljzat lehetővé teszi a fénycső sugárzási szögének pontos beállítását és a beállított forgatási szög stabil rögzítését.

Led fénycső teszt

March 29th, 2012 Dudasg Comments off

Összehasonlító tesztelést végezetek a Tatár Pékség Kft szakemberei.  Ezen a teszten LED fénycsövet, hagyományos gyújtású fénycsövet valamint elektronikus gyújtású fénycsövet hasonlítottak össze, különböző környezeti hőmérsékleten(+20 C°,-20 C°).

A teszteken használt hpled LED fénycsövek típusa LEDT8-120SMD-P, mely típust specifikációját itt találja  http://hpled.hu/led_fenycso.php

HPLED raktárkészlet információk

March 26th, 2012 admin Comments off

Cégünk alapvetően rendelésre szállít, kipróbálható mintadarabok alapján. Egyes termékekből azonban időről időre szabad raktárkészlettel rendelkezünk. E termékeket itt fogjuk közzétenni. Szabad raktárkészletünkből akár 1 db-os rendelést is ki tudunk szolgálni.

HPLED hírek

March 25th, 2012 admin Comments off

Üdvözöljük a HPLED.hu hírblogján. Legújabb termékeinket, referenciáinkat valamint a gyorsan fejlődő LED világítástechnikai iparág újdonságait fogjuk itt bemutatni.

Categories: HPLED hírek Tags: , ,