A LED világítás általános előnyei

Hosszabb élettartam

A LEDes lámpák minimum 35 000 órán át világítanak, 30-szor hosszabb ideig, mint a hagyományos izzók, 25-ször tovább, mint a halogénizzók, és 10-szer tovább, mint a kompakt fénycsövek. Ez nemcsak a környezetet védi, hanem sok karbantartási/izzócsere költséget is megtakarít.

irodai led világítás

Gyors megtérülés - takarékos LED fényforrások


A megszokott alacsony teljesítményű halogénekhez és izzókhoz képest akár 80 százaléknyi villamos energiát is megtakaríthat, ami csökkenti a üzemeltetési költségeket. Az energiamegtakarításbó fakadó jelentős költségmegtakarítás ipari és kereskedelmi felhasználásban - ahol nagy mennyiségű fényforrásra van szükség és jellemzően magas az üzemeltetési órák száma - ez a beruházás költségeinek igen gyors, akár 6 hónapos megtérülését eredményezi.

"Zöld világítás" technológia - a ledes világítás természetbarát


Az alacsonyabb energiafelhasználás miatt a LEDes világítás jót tesz a környezetnek, de más szempontból is zöldnek számít. Mivel nem termel hőt, a belső levegő-hőmérséklet 1-2 fokkal alacsonyabb marad, ami csökkenti a légkondicionálás költségeit és a szén-dioxid-kibocsátást. A LEDes világítás azért is biztonságos a környezetre nézve, mert a gyártás során nem használnak higanyt, és nem hoz létre infravörös (IR) vagy ibolyán túli (UV)-sugarakat, amelyek károsak lehetnek az egészségre. Más szóval a LED-es lámpák a piacon kapható legkörnyezetbarátabb fényforrások.

irodai led világítás

Jobb színek, magasabb komfortérzet


A LEDes világítás tiszta fényt produkál, és jó eredményeket ér el a színvisszaadási indexen (CRI). A pontos, valós színmegjelenítésnek köszönhetően a LEDes fény tetszetős, megnyugtató, ami növeli a komfortérzetet és javítja a hangulatot.