Sportcsarnokok, sportpályák LED világítása

squashpálya világítás LED fénycsővel

A Budakalászi squashpálya LED konverziójánál a hagyományos T8 58W-os fénycsöveket T029S52 5000K LED fénycsövekre cseréltük. A megvilágítás talajszinten 350 luxról 500 luxra nőtt, miközben a fogyasztás 55%-kal csökkent.

A világítás költsége a sportcsarnokok, sportcentrumok költségeinek igen jelentős részét képezi.
A szükséges megvilágítás hagyományos fényforrásokkal történő biztosítása nagyon magas áramszámlát és tetemes karbantartási és csereköltséget eredményez.

A nagyteljesítményű LED fényforrások képesek 50-70%-kal alacsonyabb fogyasztás mellett biztosítani a szükséges fénymennyiséget kül- és beltéren egyaránt.

A vonatkozó EU szabványok sportágra és szintre (edző, klub, verseny) bontva adják meg a minimális megvilágítási szintet és homogenitást és a maximális káprázási értéket.

Beltéri sportpályák, -csarnokok

Általános célú sportcsarnokok, tornatermek esetében a nagy teljesítmény és jó fényterítés mellett fontos szempont a megfelelő, IK09-IK10 ütésállóság. A 100-150-200W-os lineáris LED csarnokvilágítóink IK10 ütésállósággal rendelkeznek, nagy fényledási felületük csökkenti a káprázást, így kíválóan alkalmazhatók sportcsarnok világításra.

Egyes sportágak esetében (pl. tenisz, tollaslabda, röplabda) szükséges az optikai lencsével szerelt szűk világítási szögű lámpák alkalmazására.

Az MFL, MFL Plus reflektorok és a hiLUX ill. MATE LED csarnokvilágító családban megtalálhatók az optikai lencsés verziók, melyek segítségével e speciális világítási feladatok megoldhatók.

A hiLUX lámpák opcionálisan labdabiztos ráccsal is rendelhetők, míg a Nastro lámpacsaládot kiemelkedő, IK10 ütésállósága emeli a versenytársai fölé.
kézilabda csarnokvilágítás hiLUX LED csarnokvilágítóval

hiLUX-150W LED lámpák alkalmazása a Soroksári sportcsarnokban.

Kültéri pályák, futballpályák

Kültéri pályák, különösen futballpályák megfelelő világításához rendkívűl nagy teljesítmény és precízen meghatározott, szűk világítási szögű lámpák alkalmazása szükséges.
MFL PLUS LED fényvetőink akár 1400W teljesítményben is rendelkezésre állnak.
A kifejezetten futballstadionhoz tervezett Thor pedig rendkívül kis homlokfelületével emelkedik ki. Kilenc választható optikai lencsével a világítás precízen tervezhető, 2000W feletti hagyományos fényforrásnak megfelelő fényereje pedig akár stadionok világítására is alkalmassá teszi.

SPORTCSARNOKBAN ÉS -PÁLYÁN ALKALMAZHATÓ LED FÉNYFORRÁSAINK