Led Üzletvilágítás

Üzlethelyiségek, vedéglátóhelyek és kiállítótermek általános és kiemelő megvilágítása

...

Általános világítás üzletterekben

Legyen szó kiskereskedelemről, szalonokról vagy éttermekről, a világítás meghatározó szerepet játszik az áruk bemutatásában és a kívánt hangulat megteremtésében.
A bolti világításban 2 fő világítási típus különíthető el: az alapvilágítás és a tárgyvilágítás. Az általános világítás felelős a helyiség alapvető megvilágítási szintjének megteremtéséért. A széles sugárzási szögű LED panelek vagy a nagy világító felülettel rendelkező, mennyezetre szerelt lámpatestek kiválóan alkalmasak erre a feladatra. A beépíthető lámpák közül az opál burkolattal ellátott süllyesztett lámpák a legalkalmasabbak általános megvilágításra.

A függőlámpák, különösen a nagyobb, dekoratív gyűrűs lámpatestek használata nemcsak az általános megvilágításhoz járul hozzá, hanem a helyiség egyik fénypontjaként is szolgálhat.

Kiemelő világítás

A kiemelő világítás feladata, hogy felhívja a vendég figyelmét a termékekre vagy bizonyos tárgyakra. A 3 fázisú sínrendszerek a legrugalmasabb megoldást jelentik erre a célra. A különböző méretű tárgyak pontos megvilágításához különböző fényterítéssel rendelkező lámpák széles választéka áll rendelkezésre. Akár egy falszakaszt kell megvilágítani, akár egy kisebb tárgyat kell kiemelni, mindig van a megfelelő világítási szögű és teljesítményű fénysugárzó.

A kifejezetten üzletek megvilágítására tervezett süllyesztett lámpatestek szintén jó választást jelentenek. Forgatható és billenthető fejük lehetővé teszi, hogy a megvilágítást a kívánt tárgyra irányítsuk.

...
...

A megfelelő Színhőmérséklet (CCT - Correlated Color Temperature) kiválasztása rendkívül fontos egy üzlet megvilágításakor, mivel jelentősen befolyásolhatja az atmoszférát, a vásárlói élményt és az áruk általános megítélését. Néhány lépés, amely segít a megfelelő CCT kiválasztásában:

Vegye figyelembe, hogy milyen termékeket árul, valamint az üzlet általános témáját vagy stílusát. Például, ha prémium minőségű luxuscikkeket értékesít, akkor egy meleg és csalogató hangulatot előidéző, enyhén alacsonyabb CCT-t (2700K-tól 3000K-ig) választhat. Másrészről, egy modern és technológiailag orientált kiskereskedelmi térhez egy hűvösebb és fényesebb hangulatot keltő, magasabb CCT-t (körülbelül 3500K-tól 4000K-ig) választhat.

Emelje ki a Termékeket: A CCT befolyásolhatja, hogyan jelennek meg a színek a megvilágítás alatt. Ha a termékei pontos színmegjelenítést igényelnek, például divat- vagy sminkáruház esetén, akkor válasszon kb 3500K-4000K-s CCT-t, mivel ez egy neutrális fehér fényt ad, és fontolja meg a Vivid Color magas színhűségű LED használatát.

Zónák létrehozása Különböző CCT-kkel: Nagyobb kiskereskedelmi terekben vagy üzletekben, ahol különböző részek vannak, különböző CCT-kkel különálló zónákat hozhat létre, vagy kiemelheti a konkrét termékeket. Például a melegebb CCT-ket használhatja pihenőterületeken vagy próbafülkékben, hogy kellemesebb atmoszférát teremtsen, míg a hűvösebb CCT-kat ott, ahol figyelemfelkeltőbbé szeretne tenni bizonyos termékeket vagy kompozíciókat.